szerző:
Eduline

A Michigan Technological University egyik mérnökhallgatója részegen tervezett egy egész repülőgépet, de másnap nem emlékezett az egészre.

©

A mérnökhallgató alig állt a lábán, amikor beesett a lakótársai szobájába és elkezdett egy táblára terveket és számításokat felrajzolni. A fiú szobatársa, Keith Fraley nyilatkozott a Guardiannak és elmondta, először barátaival csak kinevették a fiút, de amikor meglátták, mit csinált, egyszerűen ledöbbentek. Azonnal megosztották a Twitteren, a posztot pedig már több, mint 130 ezren lájkolták és 78 ezren osztották meg.

A Markként bemutatott fiú az újságokban sem volt hajlandó se az arcát, se a nevét vállalni, annyira szégyellte, hogy így lerészegedett és félt, hogy ez talán rossz fényt vetne rá a későbbiekben, amikor munkát szeretne vállalni.

A másodikos egyetemista nemcsak matekból kiváló, hanem formatervezést is tanul, ezért is sikerült neki annyira jól felvázolni egy teljesen új ekranoplant. Ez a gép a párnahatásnak köszönhetően repül: nem kell magasra szállnia, néhány méteres magasságon az eszközt a szárnyon keletkezett felhajtóerő mellett a szárny és a víz vagy más felület közé szorított nagy nyomású meleg levegő vagy gáz együttesen tartja a levegőben.

Érdekességek

Egy 15 éves fiú a harmadik legnépszerűbb jelölt az amerikai elnökválasztáson

10 apró hazugság, amit minden egyetemista elsüt a szüleinek

Tuti tippek, hogy élvezzétek is a kolis életet

7 hiba, amit minden elsőéves egyetemista elkövet

Kapunyitási pánik: tíz ok, amiért retteghettek a diplomázástól

Most azt tervezi a fiú, hogy egy 3D nyomtató segítségével elkészíti a makettet és annak segítségével ellenőrzi majd a számításai helyességét.