szerző:
Eduline

Lezárult a fegyelmi vizsgálat az ELTE ÁJK gólyatáborában énekeltetett obszcén dalokkal kapcsolatban - tudta meg az atv.hu. A tábort szervező Majomház instruktori csoportból három szervezőt egy évre, egy hallgatót fél évre eltiltottak tanulmányai folytatásától.

©

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az ELTE jogi karának gólyatáborában vulgáris dalokat énekeltettek az elsőévesekkel. A dalok szövege az Index szerint a Majomház instruktori kör honlapján is fent volt, a botrány kirobbanása után azonban az oldal elérhetetlenné vált.

Az ELTE fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított, az atv.hu információi szerint arra jutottak, hogy négy táborszervező felelős a történtekért, közülük három hallgatót egy-egy évre, egyet pedig fél évre eltiltottak tanulmányai folytatásától. A dalok miatt szeptemberben az ELTE felfüggesztette a jogi kar instruktori köreinek működését.

A jogi kar vezetése a 2013-as gólyatáborban történt nemi erőszak miatt is vizsgálatot indított, a kar dékánja feljelentést tett a rendőrségen, és betiltotta a gólyatáborok szervezését.

Szerdától kék színű szalag viselésével tiltakoznak az ELTE ÁJK hallgatói és oktatói az erőszak ellen - erről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!