szerző:
Eduline

Az angliai diákok, akiknek a legmagasabb a tandíjuk az Egyesült Királyságban, nem elégedettek az oktatás ár-érték arányával. Ezenfelül kiderült a kutatásokból, hogy a diákok "jóléte" is csökkent az elmúlt években.

©

 Öt évvel ezelőtt az Egyesült Királyságban tanuló diákok 53% -a úgy gondolta, hogy az egyetemi oktatásuk  vagy nagyon jó értékű - de ez az arámy 35%-ra esett vissza. - írja a BBC.

2012-óta majdnem megduplázódott azoknak a diákoknak az aránya, akik az ár-érték arányt és az anyagi helyzetüket a szegény vagy nagyon szegény jelzővel illették. Az Egyesült Királyságon belül, Skóciában, ahol nincs tandíj, a diákok 56% -a úgy gondolta, hogy az egyetem jó vagy nagyon jó ár-érték arányú, de ez az érték is alacsonyabb volt, mint tavaly.
A walesi hallgatók közül 47%-a szerint az egyetemi oktatás ár-érték aránya, míg a diákok 42%-a mondta ezt Észak-Írországban. Ezzel szemben Angliában a diákok csupán 32%-a gondolta úgy, hogy egyetemük megérdemli a értéket.

Itt az új egyetemi rangsor, amely sok mindent elárul az oktatás minőségéről

Külföldön, például Nagy-Britanniában akarsz továbbtanulni, ezért ki szeretnéd deríteni, melyik egyetemen kaphatsz minőségi képzést? Előre szólunk: nem lesz könnyű dolgod, ugyanis minden évben több - más-más szempontok alapján összeállított - felsőoktatási rangsor, vagyis league table jelenik meg. A legjobb döntéshez érdemes több listát is végigböngészni, és azt sem árt tudni, melyik mi alapján rangsorolja az intézményeket.