szerző:
Eduline

A 2019-ben felvételizők még állami ösztöndíjas helyekre jelentkezhetnek majd, 2020-tól pedig indul a Corvinus-ösztöndíj – írja a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói önkormányzata, amely arra is kitér, hogy a Corvinus-ösztöndíjasok is kapnak majd tanulmányi és szociális támogatást.

©

„A Corvinus megújulási folyamata semmilyen módon nem érinti a jelenlegi hallgatóságot. Ti ugyanis változatlan formában tudjátok befejezni tanulmányaitokat, azon feltételekkel, amelyekkel elkezdtétek képzéseteket. Az állami ösztöndíjasok finanszírozási státusza továbbra is fennmarad, a kapcsolódó pénzügyi juttatásokkal (tanulmányi ösztöndíj, szociális támogatások, stb.) együtt” – írja a Corvinus hallgatói önkormányzata Facebook-oldalán közzétett tájékoztatójában.

Kitérnek arra is, hogy 2019-ben – akár a keresztféléves, akár a normál eljárásban – felvételizők továbbra is állami ösztöndíjas és önköltséges helyekre adhatják be a jelentkezésüket, a keretszámokban sem lesz változás.

2020-tól indul a Corvinus-ösztöndíj. „Ez az új ösztöndíj évente több ezer leendő hallgató számára biztosítja majd a térítésmentes tanulás lehetőségét a Corvinuson, az állami ösztöndíj feltételeivel azonos módon (egyéb tanulmányi és szociális ösztöndíjakkal együtt), alap- és mesterszakon, hasonló létszámban, mint korábban, az állami ösztöndíj esetében. Természetesen az önköltséges tanulás lehetősége is megmarad” – írják.

Mi vár a 2019-ben felvételizőkre? A nagy egyetemi átalakulás még nem érinti őket?

Mire számíthatnak azok a felvételizők, akik 2019-ben jelentkeznek a Budapesti Corvinus Egyetem képzéseire? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Jövőre szeretnék jelentkezni a Corvinus egyik képzésére. Olvastam, hogy az egyetem már nem tartozik majd az állami intézmények közé, és államilag finanszírozott helyek helyett saját ösztöndíjas helyeket hirdetnek majd meg.