szerző:
Eduline

Kiderítették, leggyakrabban milyen ételeket visznek magukkal az egyetemisták a koliba vagy az albérletbe. Győzött a húsleves, a rántott hús, a csirkepörkölt és a fasírt.

©

A CIG Pannónia adataiból persze fontosabb dolgok is kiderülnek, például hogy egy átlagos egyetemista egy évben örülbelül egymillió forintot költ élelmiszerre, ez az összes kiadás negyede.

©

Sokan ezen a tételen próbálnak spórolni. Amellett, hogy igyekeznek olcsón étkezni, a hétvégére hazajáró diákok a következő hétre elegendő, előre lefőzött ételekkel megpakolt táskákkal térnek vissza kollégiumi szobájukba vagy albérletükbe.

A CIG Pannónia Életbiztosító által megkérdezett hallgatók válaszai alapján a legjellemzőbb „anyu főztje” ételek közé tartozik a húsleves, a rántott hús, a csirkepörkölt, és a fasírt. Elmondásuk szerint mindez nem csak kiadásaikat, hanem az olykor előtörő honvágyukat is csökkenti.

11 dolog, amit csak azok az egyetemisták értenek, akik az otthonuktól távol tanulnak

Ezekben a napokban költöztök el egy másik városba az egyetem vagy a főiskola miatt? Ingázó egyetemistának lenni sajátos életforma sok-sok vonatozással, műanyag kajadobozokkal, gurulós bőröndökkel. És káposztaszagú buszokkal. A vasárnap esti vonatonmindig furcsa szagok vannak Rántott hús, fasírt, házi bolognai keveréke. De aminek az illata/szaga (ízlés dolga) az egész vonaton/buszon érződik, az a káposzta.