szerző:
Eduline

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem több épületében keletkeztek kisebb károk a dunai árvíz miatt, de...

A BME campusa
©

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem több épületében keletkeztek kisebb károk a dunai árvíz miatt, de egyelőre sehol nincs komolyabb probléma – mondta a bme.hu-nak Péhl Gábor, a BME Gazdasági és Műszaki Főigazgatóságának műszaki főigazgató-helyettese, hozzátéve: több helyen nehézséget jelenthet a talaj ázása és a talajvízszint emelkedése.

Az árvízi védekezésében a hétvégén tizenöten vettek részt, 12 óránként váltva egymást: 15-20 köbméternyi homokot és több mint ezer zsákot használtak fel, jelenleg is több mint harminc szivattyú dolgozik a campuson.

„Egyelőre sem a tanreaktor, sem a könyvtár területén nem tudok komoly gondról. A reaktor külső mérőbódéjánál feltört egy kisebb buzgár, de azt sikerült elfojtanunk. Összességében ért minket néhány kellemetlen meglepetés, de a helyzet eddig a vártnál kicsit talán kedvezőbb” – mondta Péhl Gábor. A BME könytárának épületét is folyamatosan ellenőrizték, a 2002-es és a 2006-os árvíz idején ugyanis a mélyraktár több pontján feltört a víz.