szerző:
Eduline

Folytatódik az EFOTT az előzetes terveknek megfelelően. A tegnapi viharban csak könnyű sérülésekkel találkoztak a mentősök.

©

Nem maradnak el a mai programok az EFOTT-on a vihar miatt – ezt a fesztivál sajtóirodája közölte. Tegnap este, a fesztivál első napján az esőtervnek megfelelően jártak el a szervezők.

Maszlavér Gábor fesztiváligazgató azt mondta: „A koncertek nem maradtak el: csúsztatva bár, de minden tervezett zenekar színpadra lépett. A fesztiválozók testi épsége érdekében csak azok a programhelyszínek maradtak nyitva, amelyek maximális biztonsággal tudtak üzemelni”.

Az EFOTT sajtócsapata az Eduline-nal azt közölte, túlzónak tartják az ELTE Online hajnali beszámolójában leírtakat. A szerzők tömegpániktól tartottak és halálfélelemről írtak.

A szervezők közleményében az áll, hogy jelentős személyi sérülés nem történt: a fesztiválon egészségügyi szolgálatot teljesítő mentősök tájékoztatása szerint több bokaficamot, egy mélyebb, 5 cm-es sebet okozó lábsérülés láttak el, valamint egy autoimmun betegségben szenvedő lány tünetei erősödtek fel a vihar hatására.

A terület helyreállítása már javában zajlik, a vizet folyamatosan szivattyúzzák, a fesztiválozóknak meleg teát osztanak. A csütörtöki napra napos időt és 23 fokot jósolnak, így a programok sem maradnak el, a tervek szerint minden koncert az előzetesen meghirdetettek szerint zajlik majd – írják a szervezők. Az esetleges helyszín- és időpontváltozásokról a Facebookon tájékozódhattok.