szerző:
Eduline

Dalma tanárnak tanult, de elege lett, levelet írt arról, miért költöznek külföldre.

©

Nyílt levélben írta meg a 20 éves Dalma, miért kényszerül családjával Nagy-Britanniába. Dalma az RTL Klubban azt mondta, azért írta meg a levelet, mert mindig csak arról hallani, mennyien hagyják el az országot, de a miértekkel keveset foglalkoznak.

A miskolci lány szerény körülmények közt él, érettségi után mégis tovább szeretett volna tanulni. Tanárnak tanult, ahol a Kliktől ösztöndíjat ígértek neki, ám a novemberre ígért első részlet csúszott, végül csak március végén kapta meg azt a pénzt, amit addig havonta kellett volna utalni. Ekkorra már döntött, külföldre megy.

"Dolgoztam az egyetem mellett, de tanári szakon volt olyan nap, amikor reggel 8-tól este 7-ig tartottak az órák, hisz osztatlan képzésen két szakot egyszerre végzünk el. A fizetésem összegéről nem beszélnék, de egy kicsit sem fedezte az ellátásomat" - írja a Kettős Mércén megjelent levelében Dalma.

 

"Én nem akarok egész életemben panaszkodni, hogy erre sem telik, és arra sem. Nem akarom azt mondani, hogy ezen a nyáron csak a mellettem lévő városba tudtam elmenni a strandra, és itt ki is merült a nyaralás. Úgy, hogy még a diploma után sem gondolhatok nagyobb álmokra – aminek persze természetesnek kellene lennie." Dalma az első félév után kényszerült otthagyni az egyetemet, de szerint akkor sem járna jól, ha tanárként el tudna helyezkedni.

Azt is írja, soha sem szeretnének visszajönni, mert pár éves felnőtt lét alatt is besokalltak.

Az RTL Klub riportja szerint sokan támadják a fiatal párt a levél miatt.