szerző:
Eduline

Szívesen tanulnátok az Egyesült Államokban, Bruneiban vagy Németországban? Ösztöndíjajánlónk következik.

Egyesült Államok

Végzős középiskolások jelentkezhetnek a Klein Family Scholarship amerikai ösztöndíjprogramra, a nyertes a teljes alapképzést az Egyesült Államokban végezheti el.

A Tennessee állambeli University of the South teljes anyagi támogatást nyújt a pályázat győztesének, aki így elvégezheti az egyetem bármelyik négyéves alapképzését. Az ösztöndíjra olyan magyar középiskolások pályázhatnak, akik a 2014/2015-ös tanévben érettségiznek, megfelelő tanulmányi eredményekkel és angoltudással rendelkeznek.

Az angol nyelvű pályázati kiírást itt olvashatjátok, a pályázati adatlapot pedig innen tölthetitek le.

Brunei

December 7-ig jelentkezhettek a Brunei Szultanátus felsőoktatási ösztöndíjára – olyan egyetemisták, főiskolások és végzettek pályázatait várják, akik jól beszélnek angolul, és BA/BSc-, MA/MSc- vagy PhD-képzésen tanulnának.

©

Brunei kormánya a személyi juttatás, a tankönyvtámogatás, az étkezési hozzájárulás, a poggyászköltség mellett útiköltséget is biztosít. További információt itt találtok.

Németország

A Bayhost (Bayerisches Hochschulzentrum für Mittel-, Ost- und Südosteuropa) 2015/2016-os tanévre szóló, bajorországi programjára bármely tudományterületről pályázhattok, pénzügyi területen pedig doktori képzést ajánlanak.

Az egy évre szóló ösztöndíjat kétszer meghosszabbíthatjátok, az ösztöndíj összege havi 700 euró (ha a jelentkezőnek gyerekei is vannak, havi 860 euró). Csak olyanok pályázhatnak, akiknek megfelelő a németnyelv-tudásuk, és 30 évnél nem idősebbek.

A német nyelvű pályázati felhívást itt találjátok, a jelentkezési határidő 2014. december 1-je. Bővebb információkat a Bayhost honlapján olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!