szerző:
Eduline

Miért jó a Széchenyi István Egyetemen tanulni? Hol érdemes kikapcsolódni Győrben? Zilahi-Szabó Viktóriát, a győri Széchenyi István Egyetem harmadéves gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatóját kérdeztük.

Milyen volt az első éved?

Az első évem tárgyai számomra elég nehezek voltak, nagy erőfeszítés és kitartás kellett ahhoz, hogy teljesítsem mindet.

Zilahi-Szabó Viktória

Mi az, amit nagyon szeretsz az egyetemen és mi az, amin változtatni lehetne, kellene?

Szeretem azokat a tárgyakat, amelyeknek az oktatója hallgatóbarát. Ezalatt azt értem, hogy például kapunk ZH-, vizsgamintákat vagy kiemeli azokat a részeket, tudnivalókat a tárggyal kapcsolatban, amelyek fontosak ahhoz, hogy sikeresen teljesítsük a tárgyat. A reggel 8-kor kezdődő órákat eltöröltetném.

Campusportré
Új cikksorozatunkban utánajárunk, hol lazítanak, buliznak, pihennek, kirándulnak a különböző egyetemek és főiskolák hallgatói. Mit szeretnek az alma materben, és min változtatnának? Hol szoktak ebédelni, sportolni, barátokkal találkozni? Hetente egyszer mikrofonvégre kapunk egy-egy hallgatót.

Igénybe veszed az egyetemi sportolási lehetőségeket?

Nálunk három testnevelési félév pusz egy úszás félév van, amit kötelező teljesíteni. Számos lehetőség van ezek teljesítésére, többek között például kondicionálás, alakformáló torna, labdajátékok, de van aerobic, pilates, crossfit és kajak is.

Melyik a kedvenc helyed a campuson?

Egy lépcsősor, ami be van borítva, így ülésként is funkcionál. Itt szoktunk találkozni órák előtt. 

©

 Hol szoktál ebédelni? Milyen jó helyek vannak az egyetem környékén?

Általában a büfében vagy néha a menzán a Széchenyi Étteremben, ahol mindennap kapható leves és négyféle főétel.

Hova jártok bulizni?

A Széchenyi István Napokon, amely áprilisban szokott lenni, részt veszek mindig. A szervezők minden évben megpróbálják elhívni azokat a fellépőket, akik között mindenki talál kedvencet. Idén koncertet adott például a Wellhello, a Punnany Massif vagy a Hősök. De sokszor járok vidéki bulikba is mulatni.

Kirándulás, kikapcsolódás? Mit ajánlasz Győrben?

A belvárosban sokszor vannak különféle rendezvények, például a Győri Pálinkafesztivál vagy a Richter teremben megrendezett Dumaszínház. De a győri színházban is mindig rengeteg izgalmas darab van.

Az egyetemi bulikat nem érdemes kihagyni, legjobban a gólyabálunkat várom

Milyen elsőévesként a Pázmányon tanulni? Hogyan lehet tömegközlekedés közben kiereszteni a gőzt? Gál Bencét, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem elsőéves jogászhallgatóját kérdeztük, aki elmondta, mit vár a jogászképzéstől. Milyen az első éved? Ami a legjobban megmaradt bennem, az talán az az izgatottság és kíváncsiság, mikor a gólyanapokra megérkeztünk a barátaimmal augusztusban, és láttam a sok új arcot.