szerző:
Eduline

Azzal a szabállyal minden felvételiző tisztában van, hogy tizenkét egyetemi-főiskolai félévet finanszíroz az állam - de mi a helyzet akkor, ha a képzés hosszabb, mint tíz szemeszter? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

Orvostanhallgatók a Semmelweisen. Tizennégy félévvel gazdálkodhatnak
©

Az orvosi egyetemek 12 szemeszteresek. Azt szeretném megtudni, hogy hány félévet támogat az állam. Muszáj befejeznem a szakot 12 félév alatt?

„Alapesetben” tizenkét félévet támogat az állam, de az osztatlan, tíz félévnél hosszabb képzéseknél – ilyen a hatéves általános orvosi szak – kivételt tesz. Összesen tizennégy államilag finanszírozott szemesztert használhatsz fel ezen a szakon, vagyis maximum két félévet csúszhatsz anélkül, hogy fizetned kellene. Hány évig lehet ingyen tanulni egyetemen, főiskolán? Korábbi összfoglalónkat itt olvashatjátok el.

Kérdésed van? Válaszolunk
Problémák vannak az iskolában vagy az egyetemen? Nem tudsz eligazodni a jogszabályok útvesztőjében? A tanulmányi osztályon csak vonogatják a vállukat a felvetéseidre? Írj nekünk az [email protected] -ra, és megkeressük az illetékeseket! Mielőtt elküldenéd a kérdésedet, itt nézd meg, foglalkoztunk-e már a témával.