szerző:
Eduline

Eleged van a sémára készülő, a szójaszószon kívül semmi egzotikumot nem tartalmazó magyaros ázsiai gyorséttermekből? Van pár hely Budapesten, ahol ár-érték arányban is remek a kínálat.

©

Funky Pho

A vietnámi pho levesek és a tekercsek koronázatlan királya az Oktogonnál. Biztosan érezted már úgy, hogy valami nagyon egészséges, tápláló ételre van szükséged, amiben nem kell kompromisszumot kötni az ízek terén: a Funky Phot neked találták ki. A most bemutatott hármas listánkon talán ők a legdrágábbak (ha nem csak tekercseket akarunk enni), azonban a minőség kifogástalan, minden hozzávaló tökéletesen friss. Az illatbombát már az ajtóban rádobják az orrodra, csoda, hogy nem osztogatnak tálakat az ajtóban, olyan nyálelválasztás indul meg mindenkiben.

A város tökéletes pho levese 1400 forint: aki fogyasztott már ilyet, tudhatja, hogy az alaplé összefogja a tartalmasabb feltéteket, amiket magunk dobálunk a tálba. A feltétek pálcikával való elfogyasztása után hörpinthetjük fel az alaplevet is, ami megkoronázza az étkezést. A tekercsek fűszerezése felvillanyozó, a gyömbéres chilis citrusos lekvár jobban hat, mint egy reggeli kávé. Bármit rendelsz is, éhesen nem tudod elhagyni a helyet.

Hol, mikor, mennyiért?

Funky Pho

1066 Budapest, Mozsár utca 7.

Nyitvatartás: H-Sz 11:30-22:00

Árak: pho leves 1400 Ft, tavaszi tekercs 300 Ft,

Kis Parázs

Aki inkább az édeskés-csípős ételeket kedveli, azok a thai konyha kínálatában izgalmas ételekre találhat. A város - okkal - legnépszerűbb thai éttermei a Parázs-éttermek, melyek a Kazinczy-Király-Jókai háromszögön belül találhatók. Árban ugyan nehéz 1000 forint alatt maradni, de abban biztosak lehettek, hogy kiváló minőségű ételeket szervíroznak bámulatos gyorsasággal. Tartalmas leveseiket különösen ajánljuk.

Személyes kedvencünk a hármasból a Kazinczy utcán a Kis Parázs, szemben a Szimplával. Pont akkora a hely, hogy forgásban, gyors ütemben szolgálják ki a betérő vendégeket, ha elvitelre kértünk valamit, akkor sem tart tovább a várakozás 5 percnél. Melegen ajánljuk a Tom Ka Kai levesüket (950 Ft), amit csirkével és tengeri herkentyűvel is kérhetünk, a csípős tésztáik esetében nem lehet melléfogni.

Hol, mikor, mennyiért?

Parázs Presszó & Restaurant

Éttermek: Kazinczy utca, Király utca, Jókai utca

Nyitvatartás: éttermenként változó (11:00-22:00, esetleg éjfélig)

Árak: kókusztejes levesek 950-1400 Ft, főételek 1500-1700 Ft

TAO

A Kálvin téren biztos pont lett az egyetemisták körében a TAO. Délben érdemes időben érkezni, mert a környéken dolgozók is nagyon kedvelik a helyet, ilyenkor kígyózó sorok állnak a kassza előtt, nem véletlenül. A kínai-vietnámi ételek - hála az égnek - nem követik a magyaros elkészítési módot, amit egy gyorséttermi szakács ismerősünk osztott meg velük: leveskocka, szójaszósz, fokhagyma. Amit a TAO-ban kapsz, az eggyel jobb minőség, mint a "sarki kínaiban", friss hozzávalók és élénk ízek jellemzik a teljes kínálatot.

Az árak egyáltalán nem úsztak el, 500-1000 forint között is jól lehet lakni náluk, de 1500-ig biztosan pukkadásközeli állapotba jutsz. Közel van az ELTE jogi és pedagógia kara is, a Szabó Ervin Könyvtár, valamint a Pázmány budapesti épületei is, nem egy nagy kitérő a környéken tanulóknak.

Hol, mikor, mennyiért?

TAO

Budapest, Kálvin tér

Nyitvatartás: 11:00-22:00

Árak: Főétel 800-1000 Ft