szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egyetemet irányító alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, csupán vasárnap jutott el hozzájuk a felmondó oktatók híre, ugyanis a sztrájkoló tanárok egészen péntekig úgy tettek, mintha maradnának.

Magyar Nemzetnek beszélt arról Vidnyánszky Attila, hogy a tanárok nyolcvan százalékának a pénteki felmondását csupán vasárnap kapta meg az intézmény vezetősége. A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kuratóriumi elnöke szerint akik felmondtak, azoknak nem a diákok számítanak, őket csupán eszközként használják. Ezzel szemben a tanárok épp azzal indokolták az eddigi maradásukat, hogy a felmondás előtt szerettek volna megbizonyosodni róla, az új vezetőség korábbi szándékaival ellentétben valóban érvényesen zárul-e le az őszi félév.

"Pár hónappal ezelőtt megfogalmaztuk, hogy a leggonoszabbul akkor fognak eljárni a tanárok, ha úgy csinálnak, mintha maradnának az SZFE-en, és a februári évkezdés első napján mondanak fel. A döntésük ehhez van igazítva annak érdekében, hogy megnehezítsék a mi dolgunkat" - hangsúlyozta a lapnak Vidnyánszky Attila. 

Az interjúban a 101 nap után, a párbeszéd teljes hiánya miatt befejezett oktatói sztrájkról azt mondta, az "az indításakor is törvénytelen volt, és inkább szétszakítják az egyetemet, mintsem együtt próbálnának dolgozni az új vezetéssel". Ennek ellenére a Fővárosi Ítélőtábla tavaly háromszor is kimondta, hogy az SZFE dolgozóinak minden sztrájkkövetelése, így maga a sztrájk is jogszerű.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!