szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) oktató közleményben számoltak be Faur Anna kirúgásáról.

“A fenntartóváltás nem okoz változást az egyetem működésében. Minden tanár tanít tovább (hacsak nem mond fel), és minden osztály úgy folytatja a munkát, ahogy eddig is” - kezdik a közleményüket az oktatók Vidnyánszky Attilát, az egyetem kuratóriumának elnökét idézve, aki augusztus közepén mondta ezt az Origonak.

Majd beszámolnak róla, hogy Faur Annát, az egyetem egyik oktatóját novemeber 30-án postán értesítették a november 25-re datált azonnali hatályú elbocsátásáról, melyet Novák Emil mb. rektorhelyettes írt alá. Ezt követően december 1-én az SZFE Minőségmenedzsment Tanácsa levelet fogalmazott Novák Emilnek, amelyben szakmai és emberi érvekre hivatkozva kérték a felmondás visszavonását. Faur Annát Novák Emil még aznap találkozóra hívta, amit a megbeszélés napjának reggelén egy SMS-ben lemondatott, majd telefonon üzente, hogy újra fogja hívni - írták.

Pár nap múlva viszont a HR osztály már a kilépő papírjaival kapcsolatban kereste. Két oktató újabb, személyes levelet írt Novák Emilnek, és Faur Anna maga is levélben érdeklődött az elbocsátás indokairól. Válasz egyik levélre sem érkezett, azóta sem keresték, kilépő papírjait postán kapta meg.

A döntést szakmai szempontok semmiképp nem indokolják ezért nem zárható ki, hogy pusztán az a kiváltó oka, hogy Anna több mint nyolcvan kollégájával együtt, nem jelent meg egy vezetőség által kezdeményezett találkozáson, ehelyett a tanárok levélben fogalmazták meg, hogy nem lehet jövőről beszélni addig, amíg az oktatás be van tiltva az egyetemen, és a félév elfogadásáért küzdenek - fogalmaztak.

A munkaügyi pert a Társaság a Szabadságjogokért magára vállalta, az Egyetem tanárai pedig Faur Anna doktorjelölttel együtt folytatják az autonómiáért, a szabad oktatásért vívott küzdelmüket - írták a közlemény végén, amelyet teljes egészében itt olvashattok el:

EGY ELBOCSÁTÁSRÓL Az SZFE oktatóinak közleménye “A fenntartóváltás nem okoz változást az egyetem működésében. Minden...

Közzétette: Független Szabad Egyetem – 2020. december 19., szombat

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!