szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sára Balázs, akiről a napokban derült ki, hogy kinevezték a Színház- és Filmművészeti Egyetem Film- és Médiaintézet vezetőjének, az egyetem honlapján szólalt meg.

Kedden a Színház- és Filmművészeti Egyetem honlapján megjelent egy rövid interjú, amelyben Sára Balázs - filmes és tévés operatőr, rendező - többek között arról is mesélt, hogyan kívánja vezetni a filmes oktatást az egyetemen.

A szakmai alapok ismeretétől fogunk indulni, nagy hangsúlyt fektetve az egyéni kreativitás kibontására. Alkotó szakembereket fogunk képezni, akik képesek arra, hogy megfeleljenek a filmgyártás és a médiapiac folyamatosan változó igényeinek. Oda fogunk figyelni a hallgatók vizuális érzékenységére, fantáziájára, nyitottságára, befogadókészségére, és ezeket folyamatosan fejlesztjük az oktatás során

- mondta.

A Film- és Médiaintézet új vezetője szerint a legfontosabb az, hogy a nemzetközi produkciókban tapasztalatot szerzett előadókat bevonják az oktatásba. "Közvetlen, gyümölcsöző kapcsolatot kell kialakítani a külföldi filmes cégekkel, workshopokat fogunk velük közösen rendezni. Elengedhetetlen, hogy az egyetemen az angol nyelv oktatását kiterjesszük a filmes szakmai zsargon ismeretére" - tette hozzá.

Sára Balázs az egyik válaszában arra is kitért, támogatja, hogy a jelenlegi tanárok végig vigyék az osztályaikat. Továbbá az interjúból kiderült, hogy új szakmai tantárgyak indítását is tervezi a 2021-2022-es tanévben, de ezek még egyeztetés alatt állnak.

Korábban írtunk róla, hogy Sára Balázs kinevezéséről az új kuratórium sem az egyetem tanárait, sem a hallgatókat nem értesítette, csak egy, a filmes tanároknak küldött levél egyik aláírójaként találkozhattak először a névhez tartozó titulussal.

Biztonsági őrök fogadták az SZFE hallgatóját, aki megpróbált egy szalagot elhelyezni az épületen

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói jelképesen minden nap elhelyeznek egy piros-fehér szalagot az épületre, amióta bevezették a távoktatást. Az egyetemfoglalás jelképe másnapra mindig eltűnik, de biztonságiakkal eddig még nem találkoztak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!