szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ugyanis a diákigazolványokra is vonatkozik a nemrég meghozott rendelet, miszerint a jelenlegi helyzetben tovább érvényesek a vészhelyzetben lejárt hivatalos iratok, igazolványok.

Utazás során a járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követően 60 napig (várhatóan április 9-ig) elfogadják a köznevelésben a 2019/2020-as tanév érvényesítő matricájával, a felsőoktatásban pedig a 2019/2020-as tanév I. és II. féléves matricájával, illetve a 2020/2021-es tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat - tájékoztatott az Oktatási Hivatal.

A kedvezményt azok a tanulók, illetve hallgatók is a meghosszabbított időtartamig vehetik igénybe, akik befejezték az iskolát és nem tanultak tovább - tehát a jogviszonyuk a 2019/2020. tanévben lezárult, és rendelkeznek diákigazolvánnyal - teszi hozzá a hivatal.

Azok, akik bármilyen okból nem tudtak diákigazolványt igényelni, de van aktív jogviszonyuk, igazolást kaphatnak. Ez most szkennelve, elektronikusan is kiküldhetők, otthon kinyomtatható; a közlekedési szolgáltatók nyomtatott aláírással és pecséttel is elfogadják. Azonban fontos, hogy elektronikus formában (pl. mobilon felmutatva) azonban nem fogadják el az igazolásokat.

Mi a helyzet a nyelvvizsgamentességgel és a kötelező nyelvvizsgákkal?

A tavaszi időszakban nyelvvizsga nélkül kiadták azoknak a diplomáját, akiknek a vizsga hiánya miatt nem sikerült megszerezni az oklevelet. Vajon most is lesz ilyen lehetőség? A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját kérdeztük.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!