szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja szerint a hallgatók egyre nehezebben tartják fenn a blokádot.

Én azt hallom, hogy eléggé komoly feszültségek vannak odabent most már

- nyilatkozta Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja az Inforádiónak. Azt is hozzátette: tudomása szerint az egyetemfoglaló diákok lelkesedése fogy, egyre nehezebben tartják fenn a blokádot.

Szarka Gábor szerint a diákok megosztottságát mutatja az is, hogy őket "kompromittáló" fotók jutottak ki az épületekből, amiket Vidnyánszky Attila, a fenntartó kuratórium elnöke az Európai Parlament meghallgatásán is bemutatott.

A kancellár azt mondta, továbbra sem lépnek fel erővel a tiltakozó hallgatók ellen. "Nem fogjuk megkísérelni és nem az elsődleges cél, hogy oda minden áron bejussunk. Most a jövőt szeretnénk összerakni, és szeretnénk lehetőséget adni azoknak a fiataloknak, akik esetleg már meggondolták magukat, vagy nem is vettek olyan intenzíven részt, vagy csak egyszerűen egyfajta álszolidaritásból, vagy rosszul értelmezett szolidaritásból tartanak még ki emellett a dolog mellett, hogy oktatás legyen, oktatási tevékenységet végezhessenek és elvégezhessék ezt a félévet".

Szarka Gábor ugyanakkor megismételte, hogy előbb-utóbb minden Színművészetisnek nyilatkoznia kell, hogy együtt működik-e az új vezetéssel. Azt is újra hangsúlyozta, hogy veszélyben van a félév érvényessége, mert október elseje óta felelős vezető nem ellenőrizte az egyetemen folyó oktatást. 

A kancellár hozzátette: az egyetemfoglalók a karbantartókat és a fertőtlenítést végzőket sem engedték be az épületbe, így kénytelen volt meghosszabbítani az őszi szünetet. Hétfőtől azonban várhatóan újraindul a tanítás.

Arcok a blokád és a maszkok mögött: ők az SZFE tüntető hallgatói

Már 60 napja tart a Színház- és Filmművészeti Egyetem blokádja. De kik azok a hallgatók, akik az egyetemet védik és milyen belülről egy blokád? A hvg.hu most megmutatja, pontosan kik állnak a blokád mögött.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!