szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) 77 oktatója is támogatja a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóit. A jelenlegi patthelyzet feloldását az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetőjétől, Palkovics Lászlótól várják.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának 77 oktatója írta alá azt a dokumentumot, amelyben támogatásukról biztosítják a Színház- és Filmművészeti Egyetemet blokád alá vonó hallgatókat - írja a hvg.hu.

A laphoz eljuttatott közleményben az SZTE oktatói azt írták, szolidárisak azokkal az oktatókkal is, akik a kuratórium erőszakos fellépését látva felmondtak az intézményben. A jelenlegi patthelyzet feloldását pedig az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetőjétől, Palkovics Lászlótól várják.

Arra kérik a minisztert, hogy a Kuratórium megbízását vonja vissza, helyükre pedig olyan vezetést jelöljön ki, amelyben helyet kapnak az SZFE által javasolt személyek is. Illetve haladéktalanul terjesszék fel kinevezésre az SZFE szabályosan megválasztott rektorát.

Korábban már írtunk róla, hogy szeptember 23-án kezdődnek az SZFE dolgozóinak sztrájkköveteléseiről szóló tárgyalások, amelyek hét napon keresztül fognak tartani. Amennyiben a sztrájkköveteléseik nem teljesülnek, illetve nem sikerül megállapodni, október 1-jétől a Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói sztrájkba lépnek.

Ellenaktivisták jelentek meg az SZFE épülete előtt hétfő este

Hétfő este zavargások voltak a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) épülete előtt. Az ellenaktivistáknak sikerült néhány percre kifüggeszteniük a saját transzparensüket az egyetem oldalára.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!