szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata piros-fehér szalagokkal vette körbe az egyetem bejáratát, hogy szolidaritásukat fejezzék ki az SZFE diákjaival és tanáraival.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata elsők között csatlakozott az SZFE petíciójához, most pedig piros-fehér szalagokkal fejezik ki, hogy az egyetemmel vannak.

Nyílt levelükben elítélik az az SZFE autonómiájának megszüntetését.

Alulírottak, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának jelenlegi és volt hallgatói és oktatói szolidaritásunkat fejezzük ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és tanáraival. A leghatározottabban elítéljük az SZFE egyetemi autonómiájának megszüntetését. A szabad oktatás és kulturális élet mindannyiunk közös ügye, ezért sürgetjük az egyetemi és kulturális élet szereplőinek szerveződését és közös fellépését.

Közben a Magyar Filmművészek Szövetségének Elnöksége is szolidaritását fejezte ki  az SZFE diákjaival és tanáraival „abban a küzdelemben, amit a kultúra, a művészetek és az oktatás szabadságáért folytatnak.”

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is jelen volt a mai eseményen, élő adásban tudatták, hogy támogatják a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjait és tanárait.

Az SZFE lemondott vezetői szerint az álláspontok nem közeledtek egymáshoz

Az egyetem nemrég lemondott vezetése bejelentette, az álláspontok továbbra sem kerültek közelebb egymáshoz az oktatók és az alapítvány között.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!