szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A veszélyhelyzet visszavonásával sok egyetem döntött úgy, mégis megtartják a diplomaosztókat. Megnéztük, milyen döntések születtek néhány egyetemen.

Ahogyan azt korábban megírtuk, a Kaposvári Egyetem elsők között döntött úgy, hogy megtartja a diplomaosztó ünnepségeket. Így is volt ez, június 30-án és július elsején minden végzett diplomás személyesen vehette át az oklevelét. De a Semmelweis Egyetemen is a napokban rendezik a diplomaátadó ünnepségeket.

A Budapesti Műszaki Egyetem is úgy döntött, megtartják a diplomaosztóikat - ezek augusztusban lesznek, karonként eltérő időpontokban. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem friss diplomásainak idén már kipostázták az oklevelüket.

A Debreceni Egyetem úgy döntött, két turnusban, szabadtéren, méghozzá a Nagyerdei Stadionban rendezik meg az ünnepségeket július 4-én és július 11-én. Érdekes, hogy bár jelen lehet minden friss diplomás, karonként jelképesen két hallgató, egy magyar és egy angol nyelvű képzésen végzett diák veheti át személyesen az oklevelet az elnöki asztalnál. Az ünnepségeket élőben is közvetíteni fogják a Facebookon és a YouTube-on is.

A veszélyhelyzet ideje alatt egyébként több kreatív és egyben alternatív megoldás is született a diplomák átvételére, korábban beszámoltunk a többszöri robotos ünnepségekről a Fülöp-szigeteken, és Japánban, de volt, aki otthon tartott diplomaosztót.

Vizsga után bele a szökőkútba - így ünnepeltek a szegedi diplomás medikusok

Szökőkútban fürdéssel ünnepeltek a friss diplomások Szegeden.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!