szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Múlt héten a kiköltözések után teljesen ki is ürítették a kollégiumokat. Akkor még csak találgatni lehetett ennek okairól.

Ahogy azt mi is megírtuk, az összes olyan helyet el kellett hagyniuk a diákoknak, ahol külön fürdőszoba van a szobához. A méltányossági alapon maradókat olyan kollégiumokba költöztették, ahol a vizesblokk a folyosó végén található.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke, Budai Marcell akkor azt mondta, nem kaptak érdemi tájékoztatást arról, miért változtta meg álláspontját az operatív törzs.

Most az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) elismerte az RTL Klubnak, hogy azért kellett ez az intézkedés, hogy szükség esetén karantént rendezhessenek be a kiürített kollégiumokban.

„A kollégiumokban olyanokat lehet elhelyezni, akik tünetmentesek, kórházi ellátást nem igényelnek, és nem tudják az otthoni karantént megoldani” – tájékoztatta az Emmi a csatorna híradóját.

Nap képe: így költöznek haza a diákok az egyetemi kollégiumokból

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) intézkedési terve szerint a magyar hallgatók legkésőbb március 13-ig hagyják el kollégiumaikat.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.