szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) új, józsefvárosi épületeket kap az államtól, cserébe az állam ingyen megkapja az egyetem piliscsabai kampuszát – írja az index.hu.

A lap beszámolt arról, hogy Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes benyújtott a parlamentnek egy törvényjavaslatot, amelyből kiderül, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) a Palotanegyedben kap épületeket, cserébe pedig az állam ingyen megkapja az egyetem piliscsabai kampuszát.

A törvényjavaslat szerint erre azért van szükség, mert a PPKE jelenleg széttagoltan (Budapesten, Piliscsabán és Esztergomban) végez oktatási tevékenységet, ez pedig hátrányosan hat az egyes karok működésére. Ezek egy helyre terelése pedig az egyetem „súlya” miatt indokolt.

A PPKE az egyetem jelenlegi, Szentkirályi utcai főépületével szemben kap ingatlanokat, azokat, amik korábban a Magyar Rádióhoz tartoztak – köztük az Esterházy-palotát és a Károlyi-palotát.

Friss egyetemi rangsor: tíz magyar egyetem is a világ legjobbjai közé került

Nyilvánosságra hozta a Quacquarelli Symonds (QS) 2020-as szakterületi rangsorának eredményeit. Tíz magyar egyetem is felkerült a listára: az ELTE, a BME és a CEU több tudományterületen is remekelt.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.