szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rohamosan közeleg a vizsgaidőszak, gyűlnek a beadandók, a végzősöknek pedig a szakdolgozatírás utolsó hajrája is a kanyarban van. Most egy olyan oldalt mutatunk, amivel elkerülhetitek a plagizálást.

Beadandót, tanulmányt vagy szakdolgozatot írtok, de nem tudjátok, hogyan ellenőrizhetnétek magatokat és a hivatkozásaitokat? Itt egy oldal, amellyel megkereshetitek az idézeteket, és plágiummentesíthetitek a szöveget.

Mi is az a plagizálás?

Nem véletlenül mondják el az egyetemen minden órán, hogy súlyos következményei vannak, ha valaki plagizál. A plagizálás ugyanis szellemi tolvajlás - figyelmeztet a Magyar Tudományos Akadémia plágiumkereső oldalán. Ennek pedig komoly következményei lehetnek, főleg, ha valaki a szakdolgozatában követi el. Sok tanár és oktató azonban a beadandókat is szigorúan átnézi, és nem csak a tárgyat bukhatjátok, ha észrevesznek egy le nem hivatkozott mondatot.

A KOPI-n lehetőségetek van saját dokumentumaitok, valamint a mások által feltöltött dokumentumok között azonos részeket, hasonlóságot, esetleg teljes egyezést keresni. A legjobb az egészben, hogy az oldal nyelvfüggetlen algoritmusa miatt ezt bármely európai nyelven megtehetitek.

©

Igaz, a szolgáltatás csak az angol és magyar Wikipédiából átvett idézeteket és azok fordítását képes megtalálni. A rendszerben regisztrációt követően lehetőség van házi dolgozatok, cikkek és szakdolgozatok összehasonlítására, az eredeti szerzők vagy az idézett szerzők megtalálására, továbbá méri az idézetek számát és a két dokumentum közötti átfedést.

Félbehagyott egyetemi tanulmányok: kiknek kell visszafizetni a tandíjat?

Akkor is vissza kell fizetnetek a tandíjat, ha az első félév végén gondoljátok meg magatokat? Fontos kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.