szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tovább folytatódtak a tüntetések a Hongkongi Műszaki Egyetem kampuszán – már két napja tart a rendőrök és tüntetők közötti patthelyzet. Rengeteg kép készült az eddigi legsúlyosabb összecsapások alatt, most ezekből láthattok egy összeállítást.

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, csaknem százan maradtak továbbra is a Hongkongi Műszaki Egyetem kampuszán. Habár beszámolók szerint fogytán vannak az élelem- és ivóvízkészleteik, sokan továbbra sem hajlandóak elhagyni az egyetem területét. Az elmúlt napokban minden eddiginél nagyobb káosz alakult ki, ezért általános tanítási szünetet rendeltek el.

Hongkongban a tüntetések hatodik hónapja tartanak: a demonstrációk eredetileg egy törvénytervezet miatt kezdődtek, ami értelmében bűnügyi eljárás esetén a gyanúsítottakat kiadhatták volna Kínának. Ezt végül visszavonták. A tüntetők követelik a rendőrségi akciók független kivizsgálását, a tüntetésekkel összefüggésben őrizetbe vettek szabadon engedését, valamint a velük szemben felhozott "lázadás" vádjának eltörlését, továbbá demokratikus választásokat.

©
©
©
©
©

Minden eddiginél nagyobb a káosz: újra tanítási szünetet rendeltek el Hongkongban

Patthelyzet alakult ki a rendőrök és a velük szemben felsorakozott, több száz tüntető között a Hongkongi Műszaki Egyetemnél, ahol több mint egy napja tartanak a minden eddiginél súlyosabb összecsapások - olvasható a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes oldalán.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.