szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen feltételeket kell teljesítenetek, hogy ne kerüljetek át önköltséges képzésre? Itt vannak a szabályok.

Az, hogy állami ösztöndíjas képzésre kerültetek be, még nem jelent végleges finanszírozási kategóriát. Az állami ösztöndíjasról önköltséges, illetve az önköltségesről állami ösztöndíjas képzésre való átsorolásra a tanév végén évente egyszer, július 31-ig kerül sor.

Ahhoz, hogy megőrizhessétek az állami ösztöndíjas helyeteket, két feltételnek kell megfelelnetek: egyrészt az utolsó két aktív félévetekben átlagosan legalább 18 kreditet kell szereznetek - tehát az első évben legalább 36-ot -, másrészt el kell érnetek az intézmény szervezeti és működési szabályzatában meghatározott tanulmányi átlagot.

Arról már korábban írtunk, miért fontos már az első félévben nagyon odafigyelni a tanulmányi átlagotokra. Ha kíváncsiak vagytok, mikor lehet döntő szerepe lehet a tanulmányi átlagotoknak, kattintsatok ide. Ha kíváncsiak vagytok, hány félévet tanulhattok ingyenesen, akkor itt elolvashattok minden hasznos infót. Itt pedig azt nézhetitek meg, milyen szabályok vonatkoznak rátok, ha párhuzamosan végeztek két képzést.

Párhuzamosan végeztek két ösztöndíjas képzést? Erre a szabályra érdemes ügyelni

Ha egyszerre két egyetemi képzésen is államilag finanszírozott formában tanultok, ezt a szabályt ismernetek kell. Mutatjuk, hogyan számítják ilyenkor az állami féléveket, mennyi ideig tanulhattok párhuzamosan.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.