szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén kezditek az egyetemet? Ezt a dátumot érdemes észben tartani. Hamarosan le kell adniuk az igénylésüket azoknak a hallgatóknak, akik már októberben szeretnének diákhitelt kapni.

A legfontosabb szeptemberi határidőket már összefoglaltuk, itt megnézhetitek, mikor lesz az őszi érettségi, vagy az OKTV jelentkezés határideje. De meddig kell Diákhitel igényelni, hogy a következő hónapban már meg is kapjátok?

Ebben a félévben a következő diákhitel igénylési határidő: szeptember 16. A következő diákhitel-folyósítás időpontja pedig 2019. október 15.

Hol igényelhetitek a támogatást?

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény tanulmányi osztályán kinyomtatható és le is adható.

Ezekre az ösztöndíjakra akkor pályázhattok, ha idén kezditek az egyetemet

Rendszeres szociális ösztöndíj, rendkívüli szociális ösztöndíj, alaptámogatás, Bursa Hungarica, Út a diplomához - összegyűjtöttük, hogy milyen ösztöndíjakra pályázhattok szociális alapon, és ezekkel mekkora támogatást szerezhettek.

A nyomtatvány kitöltésére a Diákhitel internetes hitelügyintézési felületén is lehetőség van.  A diákhitelről bővebben itt olvashattok.

Ha pedig szociális támogatásra pályáznátok, olvassátok el, milyen ösztöndíjakat vagy anyagi támogatást igényelnétek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.