szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ismét előkerülhet a budapesti egyetemek összevonásának terve – írja a 24.hu.

A 24.hu úgy tudja, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) már értesítették is az elképzelésről a karok vezetőit, akik nem örülnek az ötletnek, hiszen annak következménye karok megszűnése vagy legalábbis egybeolvadása lenne.

A lap hozzáteszi: a tervről egyre több fórumon lehet hallani, az ötlet nagyon hasonló az öt évvel ezelőttihez. - akkor az ELTE-t, a Műegyetemet és a Semmelweist olvasztották volna egybe. A szakterületenkénti képzőhelyek kialakítása független lenne attól, hogy melyik egyetem melyik karán dolgoztak korábban az oktatók.

Egyes hírek szerint a „Budapest University” ötlete annyira előrehaladott állapotban van, hogy a rektort is kiszemelték Borhy László régész személyében, ő jelenleg az ELTE rektora.

Az egyetemek összevonása mindazonáltal még inkább konfliktusoktól terhelt folyamat lenne. Ezért is különös, hogy a terv az önkormányzati választás előtt előkerült, hallani olyan értelmezést is, amely szerint elképzelhető, hogy a szándék is nem valós vagy időszerű, és Tarlós István főpolgármester feladata lesz, hogy tiltakozzon ellene, jelezve, hogy kész szembeszállni a kormánnyal.

Sok minden változik a felsőoktatásban az új tanévben - itt vannak a legfontosabbak

Sok dolog változik a felsőoktatásban a 2019/2020-as tanévtől, ezeket szedtük össze.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!