szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ezekre az ösztöndíjakra azok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel és megfelelő szintű angolnyelv-tudással rendelkeznek.

Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják.

Milyen feltételekkel pályázhattok?

  • Magyar állampolgárság (amerikai-magyar kettős állampolgárok nem pályázhatnak);
  • Magasszintű angol nyelvtudás (TOEFL vagy IELTS vizsga);
  • A pályázott témában legkésőbb 2019. július 15-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. PhD fokozattal rendelkező pályázók posztgraduális hallgatói ösztöndíjra nem, csak kutatói, illetve oktatói kategóriákban pályázhatnak. Amennyiben a nyertes pályázó az ösztöndíj megkezdésének időpontja előtt a PhD fokozatot megszerzi, hallgatói ösztöndíjra való jogosultsága megszűnik.
  • Aktív hallgatói jogviszony nem szükséges és a jelentkezésnek nincs felső korhatára.

A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják.

Ilyen ösztöndíjakra pályázhattok, ha valamelyik amerikai egyetemen tanulnátok

Milyen ösztöndíjakkal tanulhattok amerikai egyetemeken? Külföldi hallgatóként több ösztöndíjpályázatra jelentkezhettek, így nagyobb az esély arra, hogy anyagi támogatást kaptok a kinti továbbtanuláshoz.

Az ösztöndíjak maximális időtartama egy tanév (9 hónap), Visiting Student Researcherek (VSR) esetén átlagosan 5 hónap. Illetve az ösztöndíjas időszak leghamarabb 2020 augusztusában kezdhető meg, és legkésőbb 2021 augusztusában fejezhető be.

Pályázat beadási határideje 2019. május 20. A pályázatokról bővebben itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!