szerző:
Eduline

Nem kell a jövőben rettegniük a rendszeres hatósági bírságoktól az iskolaszövetkezeteknek, miután az Országgyűlés rendezte az iskolaszövetkezeti diákfoglalkoztatás rendszerét. A júliusi törvénymódosítás a nappali tagozatos diákok esetében is előírja a bejelentési kötelezettséget, és meghatározza annak sajátos szabályait - írja a Pénzcentrum.

Július 4-én fogadta el a Parlament az egyes munkaügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló törvényt. A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) véleménye szerint a módosítással lehetővé válik, hogy az iskolaszövetkezetek tevékenységüket a jövőben nyugodtabb körülmények között folytathassák.

A munkavégzés során a legjelentősebb változás az utasítási jogkör megosztásának lehetőségében, és a harmadik személy (megbízó, megrendelő) bizonyos kérdéskörökre kiterjesztett felelősségében áll - írja a Pénzcentrum.

A törvénymódosításnak köszönhetően e szervezeteknek a jövőben nem kell napi szinten félnie a rendszeres hatósági bírságoktól, amelyeket általában a szövetkezet rendeltetése alapján végzett tevékenysége és a hatályos jogszabályok közötti feloldhatatlan ellentéte miatt szabtak ki.

eduline