szerző:
Eduline

Érettségi előtt vagy a vizsgaidőszak végén, esetleg a vizsgák között szeretnétek elkezdeni egy jó sorozatot? Vagy a következő pár napot töltenétek sorozatdarálással? Két klasszikus és egy kevésbé klasszikus, de tömegeket vonzó iskolai sorozatot ajánlunk.

13 Reasons Why - 13 okom volt

2017 nagy szenzációja volt ez a sorozat, pár hónap alatt tanulmányok, elméletek és komoly rajongótábor alakult ki a megjelent részek körül. Nem véletlenül, súlyos problémát jár körül: az iskolai zaklatást, bántalmazást és annak komoly következményeit. Mindenképpen tanulságos, érdemes megnézni.

Internátus

A spanyol sorozat klasszikus tinisorozatnak számít. Egy Madrid melletti erdőben működik a Fekete Tó Internátus, amely a felső tízezer gyermekeinek bentlakásos elitiskolája. Az iskola falai között rengeteg titok és rejtély lakozik. Ha szerettek izgalmas sorozatokat nézni, akkor ezt érdemes elkezdeni.

90210

A "régi" Beverly Hills 90210 sorozat mai időkre adaptálva. Van benne minden: nem kívánt terhesség, alkohol, kábítószer, erőszak, azerencsejáték és lázadás. Ha nem is az összes évadot, de pár részt mindenképpen megéri megnézni belőle (vagy elővenni az eredetit).

Tömegek nézik ezt a filmet a mozikban, de van néhány új kedvenc is

A téli szünetben szívesen néznétek új filmeket? Utánajártunk, milyen filmekre vásároltak a legtöbben jegyet az amerikai mozikban - íme, a lista. A Star Wars: Az utolsó Jedik című sci-fi sorozat legújabb epizódja vezeti továbbra is a bevételi listát az amerikai mozikban ezen a hétvégén is és csaknem 69 millió dollárt (mintegy 18,4 milliárd forintot) hozott a konyhára a filmgyártók becslése szerint.