szerző:
Eduline

Összegyűjtöttünk pár programot, amelyekre érdemes lehet ellátogatni, ha egy kicsit szeretnétek kikapcsolódni a hétvégén és a jövő hét elején. Ezekkel akár az időjárástól függetlenül is tervezhettek a következő napokra.

©

November 12-én különleges programmal várja az érdeklődőket a Petőfi Irodalmi Múzeum. Ezúttal két „arany asszony”, két neves művésznő előadásában új köntösbe öltöztetve élvezhetjük Arany János ismert műveit - írja közleményében a múzeum.

  • Dátum: 2017. november 12., 19 óra
  • Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, Díszterem

A program ingyenesen látogatható, ugyanis az Arany-emlékév Emlékbizottságának támogatásával jött létre. Ha érdekel titeket, akkor siessetek, hiszen a 100 fő befogadására alkalmas díszteremben a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

©

Ha egy kicsit kimozdulnátok, akkor irány a Fővárosi Állat- és Növénykert, hiszen a már a látogatók is megnézhetik az állatkert legújabb büszkeségét, az újszülött kiselefántot. A hím kiselefánt – aminek a nevéről később közönségszavazással döntenek – azonban nem a teljes nyitvatartási idő alatt lesz látható, csak 10 és 14 óra között látható az anyjával és a nővérével, Ashával.

Az állatkert vendégeit kisebb turnusokban engedik majd be az elefántcsarnokba, hogy a nagy tömeg ne zavarja túlzottan a még tapasztalatlan kiselefántot. 

©

Macskajaj

Jövő héten sem maradnak ki a jóból, akik egy kedves filmet néznének meg. A Bem moziban levetítik a nagysikerű balkáni klasszikust, a Bánki filmklub szervezésében. Bővebb információkat az esemény Facebook-oldalán olvashattok.  

Helyszín: Bem Mozi, 1027 Budapest, Margit körút 5.

Időpont: 2017. november 14. 18:00 - 20:00

Támogatási díj: 800 Ft, diákigazolvánnyal 500 Ft.

Zseniális műveltségi teszt: újabb 7 szó, amit senki sem ismer

Ezzel a kvízzel azt tesztelhetitek, hogy mennyire ismeritek az idegen kifejezéseket. Hajrá!