szerző:
Eduline

167 040 forint - átlagosan ennyit keresnek a pályakezdő jogászok a diplomáspálya-követési rendszer 2012-es adatai...

©

167 040 forint - átlagosan ennyit keresnek a pályakezdő jogászok a diplomáspálya-követési rendszer 2012-es adatai szerint. Ez az összeg valamivel magasabb, mint a friss diplomások nettó 159 150 forintos átlagbére, olvasható a HVG rangsor - Diploma 2014 kiadványban.

A jogi szakokon végzett pályakezdők az átlagosnál valamivel könnyebben, 3,79 hónap alatt találtak maguknak állást, a megkérdezettek 4,6 százaléka munkanélküli volt a felmérés időpontjában. "A diploma megszerzésekor a végzettek fele már főállásban volt, felülmúlva az összes megkérdezett körében regisztrált 44,8 százalékos arányt. Nem illeszkedik a végzettség szakterületéhez a munkába állók valamivel több mint egytizedének az állása, s szintén hasonló arányban kénytelenek felsőfokú végzettséget nem igénylő munkahellyel beérni" - olvasható a kiadványban.

Mennyit keresnek a különböző egyetemeken, főiskolákon végzettek? Itt találjátok az intézményekre lebontott adatokat. A HVG felsőoktatási rangsoráról itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!