szerző:
Eduline

Az önéletrajzok többsége már rosszul kezdődik - derült ki S. Tóth Márta tréner előadásából. Egy hr-es egy percet sem szán a cv átnézésére, ezért egyből meg kell ragadni a figyelmét. Ehhez adott tanácsokat a coach a HVG Állásbörzén.

Egy toborzás idején a hr-esek átlagosan 45 másodpercet szánnak egy önéletrajzra - mondta S. Tóth Márta tréner.

Emiatt érdemes rögtön a célokkal kezdeni a cv-t, nem pedig a szokásos "tapasztalatok" alponttal. Az eddigi tapasztalat csak ezután jöhet.

A legtöbben a tapasztalatoknál csak a pozíciót adják meg, de a feladatköröket már nem. Érdemes erra is figyelmet fordítani, mert a toborzónak kevésbé a pozíció megnevezése, hanem a feladat fontos információ.

Sokan feleslegesnek tartják megjelölni, de S. Tóth Márta szerint fontos a hr-eseknek a jelentkező hobbija. Ha például valaki a páros tollaslabdát tünteti fel az önéletrajzáben, kiderülhet belőle, hogy jó csapatjátékos.

Külföldön már nem szeretik, ha fényképes önéletrajzzal találkoznak, és az életkort sem kell feltüntetni, csak a születési hónapot és napot. Ez a diszkrimináció kizárása miatt fontos nyugaton. A szabadban készült, pántos felsőben készült fotók itthon is biztos bukással járhatnak - mondta a tréner.

 

[[ Képelem () ]]