szerző:
Eduline

Állást keresni önmagában egész napos munka, csak nem jár érte fizetés és béren kívüli juttatás. A – lássuk be, nem túl kellemes – keresgélős-önéletrajzküldős időszakot azonban le lehet rövidíteni egy-egy jól összerakott motivációs levéllel és CV-vel.

Mire elég 15 másodperc? Egy HR-es átlagosan ennyi időt szán arra, hogy eldöntse, behívja-e a pályázót állásinterjúra. Ha 15 másodpercben nem tudjátok meggyőzni arról, hogy tökéletesebb jelöltet nem is találhat, vége a dalnak – az önéletrajzotok a kukában végzi. Márpedig az állásokért egyre nagyobb a harc. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a 20–24 évesek közül 70 900-an, a 25–29 évesek közül 64 ezren voltak munkanélküliek, vagyis pályakezdőként sem könnyű a helyzet. Pláne ha az egyetem vagy a főiskola mellett nem szereztetek szakmai gyakorlatot – így a legnehezebb szakmába illő munkához jutni. Egy jól megszerkesztett, a szakmai tudásotokat és a kompetenciákat hangsúlyozó önéletrajz persze így is sokat javíthat esélyeiteken.

A tökéletes CV

Mit mondanátok magatokról, ha tíz sms-ben kellene bemutatkoznotok? A tökéletes önéletrajz ugyanis legfeljebb egy-két oldalas. Ennél hosszabb irományt csak akkor érdemes gyártani, ha a kiválasztott cég részletes szakmai CV-t kér, és ezt az álláshirdetésben külön kiemeli. Az önéletrajz legfontosabb része a szakmai tapasztalatok részletezése: a korábbi munkáltatók, gyakornoki helyek és az időtartam mellett érdemes leírni azt a hat-hét fontosabb feladatot, amelyet elláttatok. Ha például csak annyit írtok, hogy az XY Kiadónál voltatok gyakornokok, a HR-es alighanem arra következtet majd, hogy csak kávét főztetek. De ha azt is leírjátok, hogy a marketingosztályon készítettetek elő hirdetéseket, sőt piackutatást is végeztetek, rögtön jobb lesz az összkép.

©

Az iskolai végzettségek mellett tüntessétek fel a nyelvtudást is. Mivel a tíz éve letett nyelvvizsga már nem bizonyít semmit, érdemes hozzátenni, hogy aktív a nyelvtudásotok – már ha tényleg így van. Az „egyéb” rovatnál se legyetek szégyenlősek: írjátok be, ha az egyetemen például a hallgatói önkormányzat tagjai voltatok, ha Erasmusszal egy-két félévet külföldön töltöttetek (így legalább mindenkinek tiszta lesz, miért négy év alatt végeztétek el a hároméves alapszakot), vagy ha évek óta önkénteskedtek.

A tökéletes motivációs levél

Tévedtek, ha azt gondolnátok, hogy a CV megírása után végre fellélegezhettek – a motivációs levél elkészítése sok esetben ugyanannyi macerával és kihívással jár, sőt lehet, hogy többel is. Aligha túlzás: mindenki utál motivációs levelet írni, a HR-esek viszont szeretik ezt a műfajt, ezért majdnem mindenkitől kérik. Azoktól is, akik határozott idejű állásra, és azoktól is, akik gyakornoki munkára jelentkeznek.

Végzetes hibák

Fényképes önéletrajz alatt nem a legszexibb, fürdőruhás képpel vagy egy előnyös bulifotóval ellátott CV-re gondolnak, és azt sem árt észben tartani, hogy [email protected] soha nem fog választ kapni a pályázatára. A nyelvtani hibák és elgépelések is rém hervasztóak tudnak lenni, ha pedig irodai állásra jelentkeztek, kifejezetten rossz benyomást keltenek. Ennél kínosabb talán csak az lehet, ha hazugságokat tüntettetek fel az önéletrajzban, és interjú közben derül ki, hogy mégsem beszélitek az adott nyelvet, vagy éppen gyakornokként, nem pedig alkalmazottként foglalkoztattak benneteket az előző munkahelyeteken.

Még a hobbiról sem érdemes füllenteni, könnyen kiderülhet ugyanis, hogy a HR-es éppen a találomra beírt sportág szerelmese. Mivel a jó önéletrajz az álláshirdetésben megjelölt elvárásokra reflektál, a keresésnél soha nem fogtok előrébb jutni, ha mindenhová ugyanazt a CV-t külditek. Bár az önéletrajzot nem szokás dátumozni, ha mégis ragaszkodtok hozzá, minden esetben aktualizáljátok, különben egyértelmű lesz, hogy már több hónapja, sikertelenül kerestek munkát, és mindenhol ugyanazzal a CV-vel kopogtattok.

A motivációs levelet ráadásul nem lehet elintézni annyival, hogy összefüggő szöveggé alakítjátok önéletrajzotokat, vagy ha szűkszavúan csak annyit írtok le, hogy kell a pénz (még ha ez is az igazság), illetve ha mindenről írtok, csak arról nem, hogy mi motivál benneteket abban, hogy éppen erre az állásra jelentkezzetek. Mivel a motivációs levél a munkavégzéshez szükséges tudás bemutatására szolgál, pontosan meg kell fogalmaznotok, mért ti vagytok a legalkalmasabbak a cégnél meghirdetett pozícióra, milyen szakmai tapasztalatokkal rendelkeztek, miért ennél a vállalatnál szeretnétek dolgozni, és mivel tudnátok hozzájárulni leendő munkaadótok sikereihez.

Mielőtt hozzákezdenétek a jól tagolt, legfeljebb egyoldalas levél megírásához, érdemes újra elolvasni az álláshirdetésben felsorolt követelményeket, az elvárt kompetenciákat, és utána kell olvasni a cég történetének is. Ha például a vállalat számára fontos a társadalmi felelősségvállalás vagy a környezetvédelem, érdemes hangsúlyozni, hogy önkénteskedtek – már ha tényleg így van.

Facebook és LinkedIn

Ha a jó önéletrajz már megvan, elérkezett a nagytakarítás ideje: nincs több halogatás, át kell fésülnötök a Facebook-posztjaitokat, le kell szedni az összes bulifotót, és eljött a pillanat, hogy változtassatok a biztonsági beállításokon. Ne engedjétek, hogy bárki megnézhesse a képeiteket és a posztjaitokat, és azt se engedélyezzétek, hogy bárki megjelölhessen titeket a képeken. Arra ugyanis mérget vehettek, hogy nemcsak ismerősök, hanem HR-esek is böngészik majd a profilotokat – és elég egyetlen kompromittáló fotó ahhoz, hogy önéletrajzotok a kukában landoljon.

Ugyanakkor a közösségi oldalakat álláskeresésre is lehet használni: a LinkedIn egyes jóslatok szerint néhány év múlva a legnépszerűbb álláskereső portálokat is lesöpörheti. A világ legnagyobb üzleti közösségi oldalán senkit sem érdekel, mit ettetek ebédre, hány selfie-t töltöttetek fel aznap, vagy hol csekkoltatok be, az viszont annál inkább, hogy milyen szakmai hálóval rendelkeztek, milyen tapasztalatokat, illetve referenciákat tudtok felmutatni. Egy jól felépített LinkedIn-profil – amely tele van ajánlásokkal, használható üzleti információkkal – ugyanis nagyon gyorsan felkeltheti a szakmabeliek és a HR-esek figyelmét, akár külföldön is.

Filákovity Radojka

Cikkünk a Campus Plusz 2014 című kiadványban jelent meg. Rendeld meg ezen az oldalon.

   

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!