szerző:
Eduline

Vajon meg tudnátok oldani a matekérettségi első részét? Minden kérdésre helyesen tudtok válaszolni? Jól mennek a logaritmusok és a képrejtvények? Most kiderül. Íme az év három legjobb matekos feladata.

©

Menne a matekérettségi, ha ma lenne?

Nektek menne a matekérettségi, ha ma lenne?

Vajon meg tudnátok oldani a matekérettségi első részét? Próbáljátok ki. Itt találjátok a tesztet: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide. Magyarország határátkelő helyeiből válogattunk nektek, de egyáltalán nem a legismertebbek közül. Ismeritek őket? Teszteljétek! Itt találjátok a tesztet: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide.

És ez?

Zseniális matekteszt: a kérdések könnyűnek tűnnek, pedig nem azok

Nem árt egy kis szellemi edzés a szeptemberi tanévkezdés előtt, ezért összeállítottunk egy kvízt, amellyel tesztelhetitek a matektudásotokat.

A logaritmusok sem fognak ki rajtatok?

Figyelem, ezt a feladatot csak a zsenik tudják megoldani. Nektek menne?

Nincs is jobb, mint a hétvégi pihenés közben egy ilyen feladatot megoldani. Kell hozzá egy kis szerencse is. A tesztet a learningapps.org tette közzé, a feladat egyszerű: helyettesíteni kell a hiányzó részekből a megfelelő kifejezés vagy évszámot. Nincs időkorlát és életet sem vesztetek, ha hibáztok.

+1 Minden képrejtvényt elsőre kitaláltok?

Ezt a pofonegyszerű rejtvényt senki nem tudja megoldani?

Érdekes matematikai rejtvényt találtunk: tökéletes feladat vasárnap délutánra. A szeretlekmagyarorszag.hu azt írja, elsőre könnyűnek tűnik a kérdés, de valójában egyáltalán nem az. A helyes válasz ugyanis nem a hat. Ha nem sikerült, nem gond, a legtöbb emberen kifog a kérdés, és bizony nem is egyszerű rájönni. Tippeket kommentben várunk!