szerző:
Eduline

Hétfőn véget érnek az írásbeli érettségik, a szóbelik előtt pedig nem árt, ha kiengeditek a fáradt gőzt. Összegyűjtöttük a legjobb ingyenes budapesti programokat erre a hétvégére.

©

Belvárosi Főutca Fesztivál

A Belvárosi Fesztivált megelőző héten, május 22-25. között rendezik meg a Belvárosi Főutca Fesztivált. Három napon át, öt különböző helyszínen szórakozhattok ingyen, a legjobb zenei programok kíséretében.

Helyszínek:
Erzsébet tér - Világzenei színpad
Március 15. tér - Jazz színpad
Egyetem tér - Komolyzenei színpad
Szabadság tér - Könnyűzenei színpad
Hild tér - Ifjúsági és gyerekszínpad

A világ legmagasabb legótornya

A Bazilika előtti Szent István téren épül meg – a tervek szerint – a világ legmagasabb legótornya. Az építkezés szerda reggel 9-kor kezdődött, és vasárnap délután hatig tart. Hivatalos világrekord-kísérletről van szó, így az eseményen a Guinness-rekordok csapata is jelen van.

Az építkezésbe bárki beszállhat: a látogatók a torony melletti piros sátorban sablonokat és elemeket kapnak, és meghatározott paraméterek alapján építhetnek kedvükre – írja a We Love Budapest

Válasszatok sportágat

Több mint 90 sportágat próbálhattok ki május 23. és 24. között a Budapesti Nagy Sportágválasztón. Lesznek medencék, lesz sípálya, lovarda, mászófal, és az idén először plasztikpálya a jeges sportoknak. Emellett az érdeklődők küzdősportok és labdajátékok sokaságával is megismerkedhetnek.  

Nők retus nélkül

©

Ismert magyar színésznők, énekesnők, sportolók, képzőművészek, politikusok néznek smink nélkül, kócos hajjal vagy pizsamában a kamerába – így ritkán találkozhat velük az őket magazinok címlapjáról ismerő közönség.

Fábián Évi fotóművész azonban megmutatta ezeknek a nőknek az igazi arcát is: a kiállításon többek közt Péterfy Boriról, Schell Juditról, Karafiáth Orsolyáról, Csákányi Eszterről, Kováts Adélról, Molnár Piroskáról, Pogány Juditról, Harcsa Veronikáról nézhettek portékat. A Nők Magyarországon 2 tárlat az Országos Széchényi Könyvtár Ars Librorum Galériájában tekinthető meg; beiratkozott tagoknak ingyen, látogatóknak 400 forintos áron, nyitva tartási időben.

BL-döntő Budapest felett

A Corvintető sörrel és hatalmas kivetítővel várja a focirajongókat szombaton 19 órától. Ha ülve néznétek végig a Real Madrid és az Atletico Madrid harcát, nem árt, ha asztalt foglaltok. A közvetítés után buli is lesz, bár arra a belépés már nem ingyenes.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok.

Hogyan mehettek múzeumba teljesen ingyen? Cikkünket itt találjátok, arról pedig, hogy hogyan spórolhattok a tankönyveken, itt olvashattok. Arról, hogy hogyan lehet színházjegyet venni 400-500 forintért, itt találtok tippeket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!