szerző:
Eduline

Ingyenes megszerezhető szakképzést kerestek? Megmutatjuk, hol érdemes böngészni.

©

"A középiskola elvégzése után is lehetőség van szakma elsajátítására. Munkaerő-piaci felmérések igazolják, hogy szakmatanulásra nagy szükség van. Fontos, hogy azok a fiatalok is, akiknek még nincs határozott elképzelésük a jövőjükről, vagy ebben a tanévben nem nyertek felvételt a felsőoktatásba, megtalálják helyüket, későbbi céljaik eléréséhez fel tudjanak készülni, esélyt szerezzenek és kapjanak a jövőbeli elképzeléseik megvalósításához" - olvasható a hivatalos tájékoztatás a nive.hu-n.

Azt írják, a szakképző iskolák várják a középfokú OKJ-s végzettséget adó szakmákra a jelentkezőket. "A lakóhelyhez, tartózkodási helyhez közeli szakképzési centrumokban lehetőség nyílik a szakképzésben továbbtanulásra. A szakmák elsajátítása nemcsak az első, de a második szakma tanulásánál is ingyenes. Azon ingyenesen megszerezhető szakképesítések kiválasztásához, amelyeket a szakképzési centrumokhoz tartozó tagintézmények várhatóan szeptemberben indítanak, a jelen keresőfelület nyújt segítséget" - olvasható az oldalon.

A keresőt itt találjátok, böngészhettek megye, szakma és szakképzési centrum és intézménynév alapján is.

Ezekkel az OKJ-s szakmákkal lehet a leggyorsabban elhelyezkedni

Felszívja a munkaerőpiac az OKJ-s szakképesítést szerzőket, számos területen sok a betöltetlen állás az egyik felnőttképző cég szerint. Sok a betöltetlen állás a pénzügy, kereskedelem, építő- és élelmiszeripar, valamint az oktatás, egészségügy és informatika területén, amelyeket OKJ-s képesítéssel is meg lehet pályázni Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint.