szerző:
Eduline

Hol érdemes elkezdeni a keresgélést, ha államilag támogatott formában szeretnétek tanulni egy OKJ-s képzésen? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Szeretnék elvégezni két OKJ-s képzést az érettségi után. Úgy hallottam, ezt megtehetem államilag támogatott formában. Hol találok ingyenes OKJ-s képzéseket?

Az első és a második szakképesítés megszerzése valóban ingyenes, vannak azonban feltételek, amelyeknek meg kell felelni ahhoz, hogy ingyen tanulhassatok. Például csak iskolarendszerű képzést választhattok, valamint csak olyan intézmény olyan képzését, amelyet az állam költségvetési támogatásban részesít.

Jó kiindulópont a nive.hu képzéskeresője: kereshettek város, szakképesítés, szakképzési centrum alapján is, így könnyen megtalálhatjátok a legközelebbi képzési helyszínt.

Így szerezhettek ingyen OKJ-s szakmát: nem mindegy, ki milyen képzést választ

Milyen formában végezhettek el két ingyenes OKJ-s képzést? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Olvastam, hogy két OKJ-s képzést végezhetek el ingyenesen. Minden formában indított képzésre jelentkezhetek? Sajnos nem. Az valóban igaz, hogy az első és a második szakképesítés megszerzése is ingyenes, de csak az iskolai rendszerű szakképzésben, és csak olyan oktatási intézményben, amely állami támogatásban részesül.