szerző:
Eduline

A pályakezdő átlagbérnél - 159 150 forintnál - jóval többet, átlagosan 212 290 forintot keresnek a friss diplomás...

©

A pályakezdő átlagbérnél - 159 150 forintnál - jóval többet, átlagosan 212 290 forintot keresnek a friss diplomás informatikusok - olvasható a HVG rangsor - Diploma 2014 kiadványban.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által végzett Frissdiplomások 2012 kutatás szerint az informatikai szakokon végzett pályakezdők az átlagosnál könnyebben, 3,35 hónap alatt találtak maguknak állást.

A pályakezdő diplomások munkanélküliségi aránya a felmérés résztvevőinek önbevallása szerint 6,4 százalék, ám az informatikai képzésterületen végzetteké ennél sokkal alacsonyabb, 3,7 százalék. "A diploma megszerzésekor a hallgatók több mint fele már főállásban volt, pár százalékkal felülmúlva az összes felmért körében rögzített 44,8 százalékos arányt. Nem illeszkedik a végzettség szakterületéhez a munkába állók egytizedének az állása, s szintén 11,3 százalékuk kénytelen felsőfokú végzettséget nem igénylő munkahellyel beérni" - olvasható a HVG kiadványában.

A HVG rangsor - Diploma 2014 kiadványban minden fontos információt megtalálsz az alap- és mesterszakokról, megismerheted a pályakövetési rendszer adatait, valamint megtudhatod, mekkora kiadással kell számolniuk a hallgatóknak, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, és milyen ösztöndíjakra pályázhatsz. A HVG felsőoktatási rangsorát keresd az újságárusoknál vagy rendeld meg itt, a kiadótól.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!