szerző:
Eduline

Holnap sok diákra nagy nap vár. Mit, hogyan és mikor csináljatok, hogy a lehető legtöbbet hozhassátok ki magatokból? Nem lesz probléma, ha ezt a három tanácsot megfogadjátok.

©

1. Tegyétek le egy kicsit a tollat

Sokan azt mondják, nem jó az utolsó pillanatban is tanulni a vizsgák előtt. Pihenjetek sokat, lazítsatok és az utolsó napokban inkább már a lelki felkészüléssel foglalkozzatok.  A nagy vizsga előtt pedig bármennyire is izgultok, alujatok egy nagyot.

2. Ismétlés, pakolás

Ha mindenképpen szeretnétek ismételni, akkor tanulmányozzátok az atlaszt, függvénytáblát és az előző évek feladatait újra. Memorizáljátok azt is, hogy az adott vizsganapon milyen feladataitok lesznek, hogyan áll össze az érettségi, hány feladat lesz.

Ha lehet, már vasárnap készítsétek időben elő azokat, amiket szeretnétek az érettségire magatokkal vinni. Csináljatok szendvicset, vegyetek csokit és sok folyadékot is magatokkal.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Nagyon fontos, hogy a olyan atlaszt és függvénytáblát szerezzetek be, amiket tényleg használhattok az érettségin. Ne legyen benne írás, jegyzet vagy jelölő se. Ha még nincs ilyenetek, akkor még most kérjétek kölcsön valakitől.

3. Szánjatok időt az útra is

A forgalom kiszámíthatatlan, ezért induljatok el időben. Ha nem vagytok jók az ébredésben, állítsatok több ébresztőt is, esetleg kérjétek meg a szüleiteket, hogy ébresszenek fel, ha magatoktól nem menne.

Még három film, amit kötelező megnézni az érettségi előtt

Ha egy kis pihenést, kikapcsolódást is terveznétek az érettségi előtti rövid időszakra, ez a filmajánló nektek szól. Lássuk, milyen filmeket érdemes megnéznetek a nagy hajrá előtt. Korábbi cikkünkben ajánlottunk már nektek filmeket a hétvégi lazításhoz. Ehhez kiegészítésül adunk nektek még néhány filmtippet az érettségi előtti időszakra.