szerző:
Eduline

Egy fiatalnak köszönhetően több százan tanulhatnak idegen szavakat nap mint nap. A békéscsabai Petőcz Gábor amellett, hogy bútorasztalos, szerkeszt egy Facebook-oldalt is.

©

A 21 éves békéscsabai bútorasztalos, Petőcz Gábor különleges kezdeményezést indított. Egy általa létrehozott Facebookon keresztül minden nap egy új szót és annak jelentését olvashatják követői - számolt be a beol.hu.

"Zavart, hogy sokszor félreértettük egymást azokkal az emberekkel is akik fontosak voltak nekem, valamint az, hogy hiába beszéltünk egy nyelvet, mégsem értettük egymást. Az idegen szavak pontos ismerete, jó időben és jó helyzetben való használata megkönnyíti, továbbá részletesebben árnyalhatóvá teszi a beszélgetést. Az effajta ízes beszélgetésre pedig hatalmas vágyam van" – mondta a beol.hu-nak Petőcz Gábor, a Solo Szót Szóló Facebook-oldal megálmodója és szerkesztője.

Gábor azt is elmondta, hogy főként az olyan szavak megismertetése a célja, amelyek nem tudomány- vagy szakmaspecifikusak, hanem napi szinten használható idegen kifejezések. Ezeket szeretné a köznyelv általános szóhasználatába integrálni.

Műveltségi teszt: ismeritek ezt a nyolc idegen szót?

Ismeritek ezt a nyolc idegen szót? Teszteljétek tudásotokat ezzel a kvízzel.