szerző:
Eduline

Közeledik a nyár és egyre több diák agyal azon, mit fog kezdeni magával a következő két és fél hónapban. Mi is voltunk így ezzel és meg is jártunk már jó pár fesztivált, most igyekszünk megmutatni nektek a legjobbakat.

Barni

Ma már minden településen találni egy fesztivált, és mindennek van fesztiválja. Komolyan, hallottatok már a gombócfesztiválról? Tényleg van, ráadásul már tíz éve megrendezik. Szóval a zenei fesztiválok mellett ezeket az evős-ivós eseményeket ajánlanám: sör-, gombóc-, street food fesztivál. A zenei fesztiválokat itthon mindenki jól ismeri, aki pedig már unja is őket, azoknak érdemes kinézni a környező országokba. Ausztriában a Frequency, Szerbiában az Exit, Lengyelországban pedig az Open'er nyújthat kicsit mást, mint a jól ismert hazai fesztiválok.

Fruzsi

Egy klasszikust ajánlok, mert egyszer mindenkinek ki kell próbálnia, milyen az EFOTT. Van, akinek nem tetszik, de a többség szereti, plusz: ez az a fesztivál, ahol nagy valószínűséggel anno anya/apa/nagynéni/nagybácsi is bulizott, az EFOTT-ot ugyanis 1976 óta szervezik meg.

©

A helyszín nincs messze Budapesttől, de azoknak sem kell egy egész napot utazniuk, akik az ország keleti feléről érkeznek, Velencére fél óra alatt ki lehet jutni a fővárosból. A program hozza azokat a hazai szereplőket, akik majdnem minden fesztiválon feltűnnek, de (ismerjük be) ezeken a koncerteken nagyon jókat lehet bulizni: lesz Margaret Island, 30Y, Vad Fruttik, Tankcsapda, Irie Maffia, na és persze Punnany Massif és Halott Pénz (is).

Nóri

©

Az Ördögkatlan Fesztivál idén lett 10 éves. A zene mellett főleg művészeti tevékenységekre (képzőművészet, színház, tánc) építő fesztivál több helyszínen zajlik, központja Nagyharsány. Onnan lehet átstoppogatni esténként a különböző helyekre és az autóban az út során beszélgetni a jófej sofőrökkel, akik felvettek titeket.

A fesztivál hangulata nagyon jó, családias, jönnek szembe az ismerős arcok ugyan úgy, mint azok a színészek és zenészek, akiket máskor csak a színpadokon láthatunk.

És az esti programok mellett napközben is nagyon jól lehet szórakozni. Ha pedig nincs kedv a hatalmas hőségben valami konkrétat csinálni, akkor a központban található sátrak hűvösében el lehet feküdni a babzsákfoteleken és jégrémet eszegetve figyelni a tömeget.

Mikor? Hol?

2017. augusztus 1-5.

NAGYHARSÁNY • KISHARSÁNY • VILLÁNYKÖVESD • BEREMEND • MOKOS • VYLYAN