szerző:
Eduline

Bár az agyfélteke-dominanciáról szóló elméletek tudományos megalapozottságát sokan megkérdőjelezik, az elmúlt években sorra jelentek meg olyan online tesztek, amelyek azt ígérik a felhasználóknak, néhány kérdés megválaszolása után ők is megtudhatják, melyik agyféltekéjük a domináns.

Az elmélet szerint a bal agyfélteke felelős a beszélt és az írott nyelv, a logika, a számolási képességekért és az elvont, tudományos fogalmakért. A jobb félteke felelős a mintázatok és formák felismeréséért, az arcvonásokra való emlékezésért, a művészetek értékeléséért, a humorért, a zenéért, a táncért, a képzelőerőért és a téri képességekért.

A sok-sok teszt közül most egy angol nyelvűt ajánlunk. Csak válaszolnotok kell néhány kérdésre, és azonnal meg is kapjátok az eredményt.

A tesztet a képre kattintva próbálhatjátok ki:

Kattintsatok ide, és kezdjétek el a tesztet

Eddig azt hitted, tudsz helyesen írni? Ez a teszt bebizonyítja, hogy nem

Megvan otthon a legújabb helyesírási szabályzat? Gyakran szoktátok lapozgatni? Most kiderül. Összeállítottunk egy helyesírási tesztet: összesen tíz kérdésre kell válaszolnotok, többek között fel kell idéznetek, mit tanultatok a földrajzi nevek írásmódjáról, a tulajdonnevek toldalékolásáról. És persze találtok a tesztben olyan szavakat is, amelyeknek változott az írásmódja - az új szabályokat az akadémiai helyesírási szabályzat 12.