szerző:
Eduline

A munkaerőpiac igazi csatatérré vált az elmúlt években: vérre menő harcok dúlnak a jó helyekért. A diploma már nem elég, a nyelvtudás és a szakmai tapasztalat azonban aranyat ér. Hogyan lehet lépésről lépésre eljutni az álommunkáig?

1. lépés: a felkészülés

Egy-egy állásbörzén remekül fel lehet térképezni a kínálatot: megismerkedhettek a különböző cégek képviselőivel, és pontos információt kaphattok arról, milyen munkaerőre van szükségük. Ha lemaradtatok az állásbörzeszezonról, regisztráljatok az álláskereső portálokon és a fejvadász cégek oldalain, valamint a LinkedIn közösségi oldalon, amely – a Facebookkal ellentétben – jó eszköz a szakmai kapcsolatépítésre és a munkakeresésre.

2. lépés: a nagytakarítás

Mielőtt bárhová beadnátok a jelentkezéseteket, érdemes nagytakarítást végezni a Facebook-profilotokon. Ha kell, módosítsátok a biztonsági beállításokat, dobjátok ki a bulifotókat, az önéletrajzotok után ugyanis a Facebook-oldalatok lesz a második dolog, amit a HR-es meg fog nézni.

3. lépés: a nyomozás

Mit csinál az account manager vagy az executive assistant? Milyen feladataik vannak? Még ha elsőre úgy gondoljátok, meg is felelnétek az álláshirdetésben szereplő pályázati feltételeknek, az ezekhez hasonló, a többség számára ismeretlen munkaköröknél mindig nézzetek utána a pontos magyar megnevezésnek és a feladatkörnek.

©

4. lépés: a jelentkezés

Ha nem feleltek meg a megjelölt elvárások többségének, ne számítsatok rá, hogy interjúra hívnak benneteket. Az esélyeiteket viszont növelheti, ha az önéletrajz mellé csatoljátok a pozícióhoz igazított motivációs levelet.

5. lépés: az interjú

A felkészülés nemcsak az előző esti hajmosást jelenti, hanem komoly kutatómunkát is. Utána kell nézni a cég történetének és legnagyobb projektjeinek, illetve a vállalati kultúrának, valamint a pozícióval járó elvárásoknak és feladatoknak. Előre gondoljátok át, mivel érvelnétek amellett, hogy titeket vegyenek fel. A megfelelő öltözékről sem szabad megfeledkezni: a ballagási öltönyt felejtsétek el, ahogy a szigorú fekete-fehér kombót is. Nyerő lehet viszont a farmer és zakó, szoknya és blézer összeállítás, amely – ahogy a stylistok mondják – laza eleganciát sugall. Érkezzetek a kezdés előtt tíz perccel, így egy kicsit hozzászokhattok a környezethez.

6. lépés: a fizetési igény

A legkínosabb pillanat? Az esetek többségében igen. Örök dilemma, mekkora fizetést kérjen az ember: ha túl nagy összeget mondtok, benne van a pakliban, hogy emiatt nem vesznek fel, ha alacsony fizetést kértek, évekig várhattok az emelésre. Érdemes még az interjú előtt megnézni, milyen az átlagfizetés az adott területen – ha pedig már az önéletrajzban meg kell jelölni a fizetési igényt, azt is odaírhatjátok az összeg mellé, hogy a pozíció és a feladatok ismeretében később szeretnétek pontosítani az összeget.

7. lépés: az első munkanap

Amint átlépitek az új munkahely küszöbét, megkezdődik a próbaidőtök, feltéve persze, hogy erről a szerződésetek rendelkezik (ugye mondanunk sem kell, hogy szerződés nélkül ne álljatok munkába?). Ilyenkor a munkaadó és a dolgozó is azonnali hatállyal, indoklás nélkül megszüntetheti a szerződést. A próbaidő legfeljebb három hónapig tarthat - ennél hosszabb csak kivételes esetekben lehet. Rossz hír: a próbaidő alatt szabadságra ne számítsatok.

Kényes kérdések

Érdemes kicsit utánanézni a leendő munkaadónak, hogy később senkit ne érjenek kellemetlen meglepetések – tanácsolja az álláskeresőknek Molnár Marietta, az Oppenheim Ügyvédi Iroda munkajogásza, aki szerint a legjobb eszköz ehhez az elektronikus cégjegyzék. Itt ellenőrizhetitek, hogy valóban létező cégről van-e szó, van-e jelentősebb adótartozása, folyik-e a vállalat ellen végrehajtási vagy fizetésképtelenségi eljárás. Ha minden stimmel, kérjetek információt a foglalkoztatás részleteiről. Hány órára jelentenek be? Bejelentenek-e egyáltalán? Mennyi lesz a nettó és bruttó fizetésetek? Határozott vagy határozatlan idejű szerződésről van szó? Mi a munkavégzés helye? “Intő jel, ha a fizetésetek egy részét borítékban kapjátok” – mondja a munkajogász, hozzátéve: ez azt jelenti, hogy a munkaadótok egyáltalán nem jelent be titeket, vagy alacsonyabb fizetésre jelent be, mint amiben megállapodtatok.

Filákovity Radojka

Cikkünk a Campus Plusz 2014 című kiadványban jelent meg. Rendeld meg ezen az oldalon.    

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!