szerző:
eduline/mti

A megszigorított feltételeknek köszönhetően vége a véres gyerekharcoknak - igaz, erre két év volt szükség a jelenség felismerését követően.

©

Mint korábban beszámoltunk róla, a bíróság döntése értelmében fel kellett oszlatni a hátrányos helyzetű 10-12 éves gyerekeket ringbe küldő egyesületet. Az ítélet jogerőre emelkedett, valóban vége a Mix Martial Art Kevert Harcművészeti Országos Szövetség gyermekharcainak - így már fogadni sem lehet rá, mint tették korábban.

A legutolsó ismert versenyen három gyereket is a mentőknek kellett elvinnie a küzdőtérről.

Fejvédő nélkül küzdöttek a gyerekek, megszüntették a szövetséget

Megszüntette a bíróság azt a harcművészeti szövetséget, mely tizenéves gyerekeket küldött a ringbe fejvédő nélkül. Még két éve derül ki, hogy a Mix Martial Art Kevert Harcművészeti Országos Szövetség tizenéves gyerekeknek rendezett versenyeket fejvédő nélkül, felnőtt szabályok szerint. Az egyik ilyen verseny után három gyerekhez is mentőt kellett hívni.

Rétvári Bence államtitkár, aki a két évve feltárt történetkor bejelentéssel élt a hatóságoknál, úgy nyugtázta az ítéletet, hogy "remény van arra, hogy ezt a műfajt kiiktatjuk Magyarországon". Utalt arra: akkor a kormány azonnal kezdeményezte a jogszabályok módosítását, az ilyen küzdelmek feltételeinek jelentős szigorítását, benne az alsó korhatár bevezetésével, az ügyészség alapos munkájának eredményeként pedig most sikerült jogerősen feloszlatni az egyesületet.

Elmondta, a tízes éveik elején járók nem tudják olyan mértékben felmérni e sérülések következményeit, mint a felnőttek, ezért is említette "a nehezebb sorsú gyerekek kihasználásának egyik módjaként" ezeket a küzdelmeket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!