szerző:
Eduline

A héten minden a tiltakozó tanárokról szólt, akik egy sokezres tüntetést tartottak szombaton, így a pedagógusok és a kormán harca aligha lesz olyan, mint előtte. Azonban ezen kívül is mozgalmas volt az elmúlt hét nap. Összeszedtük a legfontosabb történéseket.

©

Megtelt a Kossuth tér a pedagógusok sztrájkbizottsága által szervezett szombati tüntetésen. Nem csak tanárok, diákok és szüleik tüntettek, de sok már ágazat képviselői is ott voltak. Galló Istvánné, a PSZ elnöke értelmetlennek nevezte a tárgyalást a kormánnyal. A tüntetésről itt olvashattok.

Otthagyta a közoktatási kerekasztalt a PDSZ, alig pár nappal annak első ülése után. Mendrey László elnök tévedésnek nevezte, hogy részt vett az egyeztetésen, amit a PSZ elutasított. Részletek itt. A kerekasztal első öléséről itt írtunk.

Gyöngyöstarján általános iskolájában hétfőn nem volt tanítás, mert miután a Klik nem fizetett a gázért, a szolgáltató kikapcsolta azt. Emiatt menekülne az iskola a Kliktől. Nincsenek egyedül, hogy hol találnak menedéket, arról itt írtunk.

Holnap nem lesz tanítás a Qualitas középiskolában, mert az egész tantestületet beidézte a rendőrség. A soroksári intézményben azzal vádolnak egy földrajztanárt (aki az igazgató és annak helyettesének a fia), hogy szexuálisan zaklatott egyes diákokat.

Szlovákiában tovább küzdenek a tanárok. Bár a sztrájkot felfüggesztik, a sztrájkkészültség marad, a felsőoktatásban viszont csak most kezdődik a munkabeszüntetés. Szerdán tiltakoztak is a tanárok Pozsonyban, magyarul szólalta fel a magyar nyelvű iskolákat ellehetetlenítő kormány ellen.