szerző:
MTI

Megjelentek a Nemzeti kiválóság program tavaszi, újabb célcsoportoknak szóló ösztöndíjkiírásai - közölte a...

©

Megjelentek a Nemzeti kiválóság program tavaszi, újabb célcsoportoknak szóló ösztöndíjkiírásai - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal az MTI-vel. Pályázni május 31-ig lehet.

Mint írták, a Nemzeti kiválóság program tavaszi ösztöndíjkiírásainak köre egy új kategóriával bővült: a mesterszakos hallgatók (Eötvös Loránd hallgatói ösztöndíj), a hazai fiatal kutatók (Magyary Zoltán posztdoktori ösztöndíj) és a külföldön dolgozó magyar tapasztalt kutatók (Szent-Györgyi Albert hazahívó ösztöndíj) mellett már a hazai tapasztalt kutatók (Szentágothai János tapasztalt kutatói ösztöndíj) is pályázhatnak.

Kiemelték: az ösztöndíjak célcsoportjai azon magyar hallgatók, fiatal és tapasztalt kutatók, posztdoktori munkát folytató pályázók, akik tudományterületükön kiemelkedő oktatási, kutatási eredményeket értek el. A havi juttatás 100 ezer, 350 ezer, 500 ezer, illetve egymillió forint, a támogatott időszak pedig 10 és 16 hónap között változik. Pályázni az egyes programoktól függően 2013. április 16. és 2013. május 31. között lehet.

A közleményben kitértek arra is: idén tavasszal a konvergenciaprogramban mesterszakos hallgatók és doktoranduszok támogatásáról született már döntés. Az előbbi célcsoport esetében 117, az utóbbinál 259 hallgató nyert ösztöndíjat.

A részletes pályázati kiírások és a hozzá tartózó dokumentumok, valamint a korábbi nyertesek listái a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal honlapján (www.kih.gov.hu/nemzeti) érhetők el.