szerző:
Eduline

Nemzeti ünnep lesz, így rengeteg kiállítást ingyen nézhettek meg.

©

A nemzeti ünnepeinken, tehát március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án a legtöbb hazai múzeum mindenki számára ingyenesen látogatható.

Arra azért figyelni kell, hogy jellemzően csak az állandó kiállításokra vonatkozik az ingyenesség, és számítani kell arra, hogy a népszerűbb intézmények zsúfolásig megtelnek majd látogatókkal.

Érdemes tehát időben menni, vagy olyan múzeumot választani, ami kevésbé frekventált. A Néprajzi Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, vagy a Nemzeti Múzeum valószínűleg kiteheti majd a megtelt táblát vasárnap, de persze ezek az intézmények olyan gazdag gyűjteménnyel rendelkeznek, hogy megéri a várakozást.

A Budai Várban komoly programsorozatot terveznek, ezért a Hadtörténeti Múzeum is kézenfekvő választás, ha már úgyis arra jártok. Nem érdemes azonban megfeledkezni a kisebb múzeumokról, melyek gyakran legalább olyan igzalmasak, mint a nagyok. Látogassatok el a Kiscelli Múzeumba, vagy a Petőfi Irodalmi Múzeumba, ezeken a helyeken biztosan nem csalódtok.

Nem csak nemzeti ünnepeken ingyenesek a tárlatok, itt szedtük össze, mikor melyik múzeumba lehet jegy nélkül ellátogatni.