szerző:
Eduline

Legyen szó önéletrajzról, LinkedIn-profilról vagy állásinterjúról, nem szerencsés, ha bizonyos kifejezéseket használsz önmagad jellemzésére - írja a Jobline.

©
Az önfényezés visszatetszést kelthet, és még kínosabb a dolog, ha mindez csupa agyonkoptatott frázissal történik. Jeff Haden karrierszakértő összegyűjtött néhány kifejezést, amelyeket szerinte jobb elfelejteni, ha valaki állást keres. Nem muszáj vele mindenben egyetérteni, de szempontjait érdemes megfontolni.

Motivált

Ez a tulajdonság a minimum, amit egy munkáltató elvárhat egy dolgozótól, ezért fölösleges említeni. Ennyi erővel az is büszkén kiemelhető, hogy az álláskereső tud írni-olvasni vagy egyedül is be tudja kapcsolni a számítógépet.

Karizmatikus

Leginkább férfiak szeretik így jellemezni magukat. Karizmatikus lehet például egy olyan vezető, aki különleges kisugárzásának köszönhetően mindig motiválni tud másokat. De azt, hogy ő karizmatikus lenne, inkább az általa motiváltak állapítsák meg, ne ő maga, mert ordas hencegésnek tűnik.

-orientált

Lehet valaki például értékorientált vagy ügyfélorientált, szakmától függ, de ez a kifejezés ugyanolyan, mint a „motivált”: az elvárható minimumról van szó. Egy account manager nyilván ügyfélorientált kell legyen, különben felkopik az álla. Fölösleges ilyesmit említeni.

A cikk folytatását a Jobline-on olvashatjátok el.