szerző:
Eduline

Mától augusztus 30-áig érvényes a nyári menetrend a balatoni vonalakon, ami jelentősen megkönnyíti a tóhoz utazók közlekedését. Hétfőn pedig bezár a Nyugati pályaudvar és a BKK járatain is számos változás várható.

©

A Balaton déli partjára utazók mindennap igénybe vehetik a kétóránként Keszthelyre közlekedő Balaton Expresszt. A naponta ötször induló sebesvonatokkal a déli part összes üdülőhelye elérhető.

Az ország több pontjáról is közvetlen vonatokkal lehet elérni a dél-balatoni területeket. Mindennap közlekedik az Ezüstpart Expressz Miskolcról Siófokon át Keszthelyig. Átszállás nélkül, a hét bármely napján gyorsvonatokkal lehet eljutni Záhonyból Nyíregyházán át Keszthelyre, Sátoraljaújhely és Szombathely irányából pedig Fonyódra.

Hétvégenként az Aranyhíd Expressz Szegedről Keszthelyre viszi az utasokat, és Szolnokról is van közvetlen vonat Siófokra.

Csütörtök, péntek és szombat éjszaka ismét Bagolyvonatok közlekednek a Budapest-Siófok-Fonyód-Keszthely útvonalon, a járatokon vasútőrök és rendőrök is teljesítenek szolgálatot.

Az északi partra így mehettek

Az északi parton Balatonfüredre a Kék Hullám sebesvonatok biztosítanak gyors eljutást. A Balatonakarattyától Csopakig húzódó partszakaszra a Katica sebesvonatokkal lehet utazni. Az északi partra közvetlen vonat indul Szombathelyről, valamint Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok érintésével Záhonyból is.

Lezárják a Nyugatit

Hétfőn lezárják a Nyugati pályaudvart. Ezen idő alatt a BKK egyes járatain elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket, de csak azokat, amelyek Budapest-Nyugati pályaudvarra mint kiindulási vagy célállomásra lettek kiállítva. Ezek a jegyek és bérletek a Rákospalota-Újpest, valamint Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között közlekedő BKK-járatokra érvényesek.

A zónázó elővárosi vonatok általában Rákospalota-Újpest vagy Rákosrendező állomásokon érintik Budapestet. A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza és a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza vonalon közlekedő "kör" InterCity vonatok, valamint a záhonyi IC vonatok Budapest-Nyugati pályaudvar helyett Zugló megállóhelyig közlekednek, és onnan is indulnak. A Budapest-Nyugati-Záhony vonalon közlekedő gyorsvonatok Kőbánya-Kispestről indulnak, és oda érkeznek.

A szegedi IC vonatok a Nyugati helyett Kelenföld állomásra érkeznek, és onnan indulnak Kőbánya-Kispest érintésével. A Kőbánya-Kispest-Székesfehérvár viszonylatú G43-as gyorsított vonatok csak Kelenföld és Gárdony között közlekednek, a Kőbánya-Kispest-Tárnok közötti S36-as személyvonatok Kelenföld-Tárnok között járnak. A kimaradó Kőbánya-Kispest-Kelenföld szakaszon pótjegy nélkül, az InterCity vonatokon utazhatnak tovább az utasok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!